Fotocursus en workshop

Een workshop of cursus fotografie is leuk en leerzaam.

Voor bedrijven vormt het een inspirerend programma-onderdeel tijdens een bedrijfsdag of teambuilding.

Voor jezelf of je foto-enthousiaste vriend of vriendin is het een prachtig cadeau. Inspirerend tijdens een vrijgezellenfeest, kinderfeestje of stadswandeling. En: fotografie inspireert ook op school en in het onderwijs.

Ook als je als fotograaf al wat verder gevorderd bent, kan een masterclass je helpen om je technische of juist creatieve grenzen te verleggen.

Professioneel fotograaf Geert de Jong van CheeseWorks geeft al jarenlang verhelderende, inspirerende workshops en cursussen aan… eigenlijk iedereen. Hij helpt je op een persoonlijke, prikkelende maar begrijpelijke manier naar betere foto’s, ongeacht je ervaring of apparatuur. In de studio of op een locatie naar keuze.

Alleen contact

Stuur een berichtje!

Workshop: betere foto’s met je telefoon!
Honderden mensen volgden al dè workshop fotografie tijdens een vrijgezellenfeest, zakelijk evenement, kinderverjaardag, familiedag of vriendinnendag. Je telefoon heb je altijd bij je en daarom maak je je meeste foto’s met je telefoon. Leuk natuurlijk om je fotografie-vaardigheden naar een volgend niveau te tillen!
In een prikkelende presentatie van ca. 30 minuten laat professioneel fotograaf Geert de Jong d.m.v. praktische tips en voorbeelden zien hoe je uit je telefoon-camera haalt wat erin zit. Daarna is er voldoende tijd om het te gaan uitproberen. Plezier èn betere foto’s gegarandeerd!

Prijs in overleg

Basiscursus fotografie (1 dagdeel)
Je hebt een mooie camera, maar hebt het idee dat er méér mee kan. Deze korte fotografiecursus is dan een ideaal cadeau!
Professioneel fotograaf Geert de Jong peilt eerst wat je niveau is en helpt je in ca. 2,5 uur een flinke stap verder.
Als je moeite hebt met de technische aspecten van fotografie, is er tijd om termen als diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, brandpunt en witbalans te verduidelijken. Ook kun je bijvoorbeeld beter leren flitsen.
Maar, we kunnen ook je creativiteit open breken door inspirerende opdrachten en werkwijzen toe te passen: door blind te fotograferen bijvoorbeeld (met een afgeplakt scherm!), of door moedwillig de grenzen van je apparatuur te overschrijden.
Als je aantekeningen maakt, heb je later een waardevol stukje lesmateriaal om op terug te vallen.

Kosten: €150. Inclusief koffie, thee en gezelligheid.

Basiscursus fotografie (3 dagdelen)
In de uitgebreide variant van de ééndelige basiscursus krijgt je fotografie in 3 sessies een enorme boost. Naast een grondige uitbreiding van je technische kennis word je ook creatief uitgedaagd.
Fotograaf Geert de Jong deed zijn opleiding aan zowel de Fotovakschool als de kunstacademie en heeft er inmiddels 15 jaar ervaring opzitten, in de meest uiteenlopende fotografische disciplines. In 3 zittingen leer je van hem de kneepjes van het vak en is er tijd voor één of twee prikkelende huiswerkopdrachten. Zet je schrap!

Kosten: €400. Inclusief koffie, thee en gezelligheid.

Licht-tekening: silhouet (basisschool groep 1-2)
Foto-grafie betekent: tekenen met licht. In deze laagdrempelige workshop voor jonge kinderen neemt Geert een lamp mee en een groot stuk papier. Je mag gaan staan en een klasgenoot trekt je silhouet over met een viltstift of krijt. Alle silhouetten kriskras door elkaar, maken een kunstzinnig klasse-silhouet!

Prijs in overleg

Camera Obscura: teken een foto (basisschool groep 2-7)
Geert vertelt eerst een verhaal over een verstrooide filosoof die (min of meer per ongeluk) de camera obscura ontdekt: een geheimzinninge donkere ruimte, waarin je een stukje van de wereld terugziet. Maar dan wel op z’n kop… en in spiegelbeeld.
Daarna laat hij een eenvoudige camera obscura zien, waarmee je iets (of iemand) als een lichtbeeld op papier kan projecteren. Zoals het hoort: op z’n kop, en in spiegelbeeld.
Het beeld wat je ziet, bijvoorbeeld het portret van je buurman of -vrouw, kun je met potlood of krijt overtrekken zodat er een echte foto-grafie ontstaat: een lichttekening.
Maak jij de mooiste?

Prijs in overleg

Clair Obscur met je telefoon (voor basisschool groep 8, voortgezet onderwijs of bedrijven)
We verduisteren een lokaal, vergaderzaal of andere grote ruimte. Geert hangt vooraf, wanneer mogelijk, verschillende achtergronden op. Aan het begin van de workshop geeft hij een korte introductie, deelt hij lampjes uit en verdeelt hij de deelnemers of leerlingen in groepjes van drie: je bent afwisselend fotograaf, lichtman/vrouw of model.
We maken portretten in clair-obscur stijl en het zal je verbazen wat voor moois je zonder ervaring of dure camera kan maken!

Prijs in overleg