De fotograaf in Amersfoort voor de fotoshoot op jouw bruiloft!

Je gaat trouwen… Wat leuk!
Ik ben Geert, fotograaf in Amersfoort, en ik doe met veel liefde en plezier de fotoshoot op jouw bruiloft. Bij mij voel je je meteen op je gemak. Tijdens jouw huwelijk schiet ik geruisloos en relaxed een prachtige fotosessie, voor een prachtige herinnering aan jouw mooiste dag.

Ik combineer graag mijn moderne camera met vintage apparatuur, voor een tijdloos vintage wedding gevoel.

De prijzen voor de fotografie als je gaat trouwen, vind je gewoon online op deze website. Je betaalt per uur en je mag zelf bepalen hoe lang de fotograaf aanwezig is op je bruiloft. Dat maakt ook een korte, low budget fotoshoot mogelijk.

Na je trouwdag krijg je een royale hoeveelheid mooie foto’s. Zonder gedoe: digitaal, rechtenvrij, zonder watermerk en in hoge resolutie.

Eenvoudig, gemakkelijk en betaalbaar.

Bruidsparen 3 (2020)

Wat kost de fotograaf op jouw bruiloft? Hier vind je de prijzen!

Vul eens wat in, doe een schatting.
Je zit nergens aan vast.
(in dit voorbeeld: 30x30cm. 24 pagina’s, jouw 55 mooiste foto’s en een proefopmaak vooraf)
Inclusief een royale hoeveelheid foto’s.
Professioneel bewerkt, rechtenvrij, in hoge resolutie.
Helemaal van jou. Joepie!

Stuur een berichtje. Helemaal vrijblijvend!

Mijn werkwijze

Natuurlijk wordt jouw trouwdag een prachtig plaatje. Jouw fotograaf legt jouw huwelijk vast met liefde voor detail, aandacht voor de mensen om je heen en oog voor het plezier en de mooie momenten. Geert levert fotografie voor elk bruidspaar van elke leeftijd en nationaliteit in heel Nederland. Hij fotografeert graag bruiloften met een authentiek karakter. Bijvoorbeeld een Arabische bruiloft, de huwelijksceremonie van een ouder echtpaar of de christelijke inzegening tijdens een kerkdienst. Met veel plezier fotografeert hij ook een homo huwelijk of een lesbische bruiloft.

De vintage fotografie met een retro, vaak analoge polaroid camera komt helemaal tot zijn recht op jouw festival wedding, je super romantische bohemian trouwfeest of je fifties, sixties of seventies bruiloft. Jouw fotograaf is dol op de artistieke nostalgie van zwart-wit fotografie. Hij geniet van het strandgevoel op jouw zonovergoten beach wedding aan het strand, de warme gezelligheid van een barn wedding op de boerderij, of winter bruiloft in een mooi kasteel. Hij vangt de natuurlijke charme van jouw tuinfeest of woods wedding in een park of bos.

Geert is opgeleid op de Fotovakschool en de kunstacademie en maakte al vele tientallen bruidsparen helemaal blij.

Hoe werkt het?

Heel simpel en heel logisch. We doen het helemaal op jouw tempo, jouw manier en voorlopig zit je nog helemaal nergens aan vast.

Kijk even rond tussen de foto’s.
De heldere prijs bereken je zelf, in een minuutje, zonder dat je gegevens hoeft achter te laten.

Overtuigd? Stuur me een berichtje via het contactformulier, of een appje op 0629537593, dan plannen we een kennismaking. Dat kan in mijn studio in Amersfoort, bij jullie thuis, of met een (video)belafspraak. Na onze kennismaking krijg je een offerte en als alles lukt, maken we er daarna op een hele fijne, gezellig manier, samen iets moois van!

Je huurt me in per uur, van elk uur blijven er ongeveer 100 mooie foto’s over. Al die foto’s krijg je, professioneel bijgewerkt, digitaal, in hoge resolutie, met auteursrecht en beeldrecht. Via WeTransfer èn als online link, zodat je ook op je telefoon lekker door je fotoserie kan bladeren.

Je hoeft géén aanbetaling te doen. Nadat je je foto’s hebt gekregen, krijg je een factuur (conform offerte) die je via een bankoverschrijving of Tikkie kan voldoen.

 

De fotograaf van Amersfoort… en de rest van Nederland

Met bruidsparen kom ik tijdens de bruidsreportage op hun huwelijk vaak op de mooiste trouwlocaties van Amersfoort. Bijvoorbeeld de Mariënhof, Sparrendam, de Observant en de Koppelpoort. Natuurlijk fotografeer ik vaak een huwelijksvoltrekking in de Mannenzaal, de Lange Jan toren, de Sint Aegtenkapel. Deze fotograaf is ervaren in het monumentale oude stadhuis van Amersfoort: de kleine (blauwe) zaal, de grote (gele) zaal, maar ook de Trouwkamer voor een kleine, korte trouwceremonie in het nieuwe gemeentehuis. Mijn studio bevindt zich in de industrie locatie van de oude Prodentfabriek. Dit is op een steenworp afstand van partyboot Party Factory, restaurant Hoog Vuur, strandtent Zandfoort aan de Eem, restaurant Kroast en Het Lokaal. Ik woon vlakbij het industriële terrein van de wagenwerkplaats, met daarop het Centraal Ketelhuis en het Oude Magazijn.

De gastvrijheid van Dutch, de ruimte bij Mon Chouette in Leusden of het strandgevoel van een fotoshoot in de Soester Duinen zijn allemaal vlakbij.

Ga je trouwen in Utrecht? Jouw fotograaf is bekend met bekende Utrechtse trouwlocaties als de Domtoren, het Academiegebouw op het Domplein, de Oude Hortus. Iets buiten de stad zijn Mereveld, de Amelisweerd en de Metaal Kathedraal heerlijke plekken voor een fotoshoot tijdens een bruiloft.

 

Jouw trouwdag. Jouw foto’s.

Vaak worden de mooiste foto’s van de dag geschoten op momenten waar je ze niet verwacht. Een spontane knuffel of liefkozing, een kind wat iets liefs doet of een ander bijzonder detail verdient het om vastgelegd te worden.

 

HET BEGIN VAN JE TROUWDAG

Het aankleden en opmaken van de bruid, waarin de visagiste bezig is met jouw bridal make-up en de kapper of kapster jouw haar van een mooi bruidskapsel voorziet, is een moment op jouw trouwdag waarop prachtige details te fotograferen zijn. Fotograaf Geert kun je daar goed bij hebben; hij stelt je op je gemak en loopt niet in de weg. Hij kan heel goed overweg met jouw bruidsmeisje of bruidskinderen en dat helpt om de zenuwen een beetje te laten afvloeien.

 

LINGERIE EN BOUDOIR

Alleen als je je daar prettig bij voelt, fotografeert hij je in lingerie. Als je het leuk vindt om op dit moment van jouw trouwdag een korte boudoir fotoshoot te doen, is het handig om daar een beetje extra tijd voor in te plannen.
Veel bruiden kiezen er overigens voor om een boudoir fotosessie op een aparte dag, voorafgaand aan hun trouwdag, te doen. Zo heb je meer tijd, ruimte en aandacht om samen met fotograaf Geert en een vriendin of zus, jouw vrouwelijkheid te vieren. Geert is daarin heel integer, eerlijk en lekker nuchter. Hij fotografeert je mooi en sensueel, maar nooit erotisch.

 

AANDACHT VOOR JE PARTNER

Nadat je mooi bent aangekleed in je bruidsjurk is er vaak een moment waarop je fotograaf kan vastleggen hoe jouw toekomstige echtgenoot in zijn trouwpak wordt geholpen. Soms is er een mooi detail van trouwschoenen, stropdas of gilet, afhankelijk van jullie stijl en smaak in kleding. Als je aanstaande een beetje in de buurt is, kan ik er even langs met mijn camera.
Sommige stellen kiezen ervoor om vanuit hun ouderlijk huis te trouwen, maar er zijn ook veel trouwparen die zich gewoon thuis, of in de bruidssuite van het hotel aankleden. Zit je geliefde een paar kilometer verderop, dan is het prima om de fotografie daar te laten doen door een vriend of familielid. Als je die foto’s mooi genoeg vindt, kunnen ze eventueel gewoon mee in het trouwalbum.

 

DE FIRST LOOK

Het moment op je trouwdag waarop je je partner voor het eerst in trouwkleding ziet, kan naar wens heel intiem (gewoon samen met z’n tweetjes, eventueel met wat naaste familie of vrienden erbij), of heel groots worden gedaan in een volle zaal met gasten. Het is vaak het moment waarop je je realiseert: nu is het écht mijn trouwdag. En dat is iets prachtigs om op beeldmateriaal te mogen vastleggen.
Veel koppels zien elkaar voor het eerst tijdens de aankomst, wanneer de bruidegom de bruid komt ophalen met een trouwauto. Dit kan vanuit meerdere hoeken gefotografeerd en gefilmd worden: ik zorg er als fotograaf voor dat ik een videograaf of collega beeldmaker nooit echt in de weg loop.

 

DE FOTOSHOOT

Veel bruidsparen doen een portret fotoshoot op hun trouwdag voorafgaand aan de huwelijksceremonie. Vroeg op de dag is je visagie en de bloemen in je trouwboeket nog nieuw, waardoor de make-up tijdens de reportage met jullie tweetjes mooi uitkomt op de foto. Maar, het is ook een rustig moment voor jullie tweeën, waarop jullie gewoon even samen kunnen zijn om de liefde te vieren. Veel bruiden vinden het heel fijn om een vriendin, getuige of zus mee te nemen tijdens de fotoshoot en dat werkt prima. Gun jezelf ook wat luxe door een dekentje, paraplu of gemakkelijke schoenen mee te nemen.

De fotosessie plan je ‘t best heel relaxed: kies één of twee fotolocaties met niet teveel reisafstand. Vaak is je eigen huis, de trouwlocatie of de kerk waar je gaat trouwen ook al een mooie plek voor een fotoshoot. Ik heb als fotograaf maar weinig nodig: een eenvoudig weiland, een stukje bos, een kale muur of zelfs een parkeergarage vormen een prachtige achtergrond voor schitterende trouwfoto’s.

Gun jezelf wat luxe met een dekentje, een picknick of gemakkelijke schoenen.
Er zijn hele leuke plekken te bedenken waar je binnen kan fotograferen als het regent. Een leegstaand pand, een boerderij in de familie, de loft van een vriend, een bouwplaats of autoshowroom kunnen ook als fotostudio fungeren. Als je tijdens de voorbereiding van je bruiloft ergens aanbelt met de vraag of je daar foto’s mag maken op je trouwdag, gaan er heel veel deuren voor je open.

De lunch op je bruiloft is iets om echt even de tijd voor te nemen. In plaats van een haastig broodje in de trouwauto, kun je er ook even een spontaan genietmomentje van maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een kleine picknick tijdens de fotoshoot. Spontane, lieve foto’s gegarandeerd!

 

DE TROUWCEREMONIE

Heel logisch, als vlak vóór de ceremonie in het gemeentehuis, opeens de zenuwen door je keel gieren. Zodra je het stadhuis nadert en de trouwambtenaar of burgemeester ziet staan, realiseer je je: nu ga ik trouwen.
Heel normaal!
Na een paar minuten kun je volop genieten van de aanwezigheid van dierbare familie, getuigen en vrienden. Ik ben er om alles te fotograferen: de toespraak van de BABS (buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand), een eventuele speech, het wisselen van de trouwringen en de handtekening tijdens het ondertekening van de trouwakte. Van de getekende huwelijksakte maak ik meestal een aparte foto, omdat die na de huwelijksvoltrekking in een archief verdwijnt. Het trouwboekje krijg je van de gemeente natuurlijk wél mee.

Na de trouwceremonie is het traditionele gooien van rijst tegenwoordig vaak vervangen door bellenblaas. Niet alleen de bruidskinderen, maar ook volwassen gasten hebben vaak veel plezier in bellen blazen en dat levert eigenlijk altijd leuke foto’s op.
Het loslaten van duiven, meestal na de huwelijksvoltrekking, is een romantisch en klassiek gebruik. Met je ceremoniemeester bespreek ik graag de perfecte positie en timing, voor de beste beelden.

 

GROEPSFOTO’S

Beslis, voorafgaand aan je bruiloft, of je een moment wil met een groepsfoto en portretten van familie, vrienden en getuigen. Veel bruidsparen vinden zo’n traditionele statiefoto niet echt passen binnen een spontane trouwdag. Maar aan de andere kant is het natuurlijk wel leuk om een mooie foto te hebben met bijvoorbeeld je moeder of vader, vriend of vriendin. Zonde als je aan het einde van de dag denkt: “heb ik eigenlijk wel een foto van mij samen met mijn broer en zus?”.

Als je het van tevoren goed plant en samen met je ceremoniemeester een kort lijstje maakt, hoeft een gezellig fotomoment niet lang te duren.
Vaak is er een moment, bijvoorbeeld na de taart, waarop je iedereen bij elkaar kan roepen voor één groepsfoto waar alle aanwezige daggasten op staan. De fotograaf klimt op een stoel of laddertje en maakt, vanaf een beetje hoogte, in minder dan geen tijd een superleuke foto. Daarna kan je ceremoniemeester de groep eventueel splitsen in steeds kleinere groepen. Bijvoorbeeld: familie aan de ene kant, de vrienden aan de andere. Je fotograaf fotografeert de hele familie. Als hij daarna de vrienden fotografeert, splitst de ceremoniemeester de familie in tweeën. Als laatste doe je dan de foto’s met je ouders, grootouders, opa en oma. Als je dit slim organiseert, hoeft zo’n hele fotoshoot maar een paar minuten te duren en wordt het niet een heel programma-onderdeel.

 

DE BRUIDSTAART

Tijdens het aansnijden van de taart zijn de mooiste beelden vaak te schieten door met een groothoeklens achter de bruidstaart plaats te nemen. Zo kan ik jullie, maar ook de gasten mooi fotograferen. Een mooie close up van de decoratie tijdens een receptie is ook erg de moeite waard, zeker als dat is verzorgd door iemand die dichtbij je staat.

 

INZEGENING

Laat je je huwelijk inzegenen in een kerk of kapel? Ik fotografeer de trouwdienst op een manier die de viering niet in de weg zit. Van huis uit ben ik bekend met de christelijke traditie en ben ik de fotograaf voor evangelische, gereformeerde, reformatorische en katholieke bruidsparen. Voorafgaand aan de kerkdienst maak ik graag even kort kennis met de dominee, pastoor of priester, wat veel verstandhouding schept tijdens de inzegening. Een enkele keer mocht ik een bahá’í ceremonie vastleggen en een ook een ritueel van bevestiging in een vrijmetselaarsloge.

 

DINER

Tijdens het diner kun je ervoor kiezen om de fotografie even op een laag pitje te zetten. Tijdens een bruiloft in de regio Amersfoort mag je me zelfs even vrij boeken, zodat ik thuis kan eten en ergens later op de avond weer terugkom voor de rest van de fotografie. De tussenliggende uren hoef je dan niet te betalen.
Je kunt me er ook bij houden, maar dan een beetje in de achtergrond. Je hoeft me géén plek aan tafel te geven. Natuurlijk val ik je gasten niet lastig met een grote telelens als ze gezellig zitten te eten. Maar misschien is het wel fijn om de fotograaf dichtbij het restaurant te hebben om een speech of spontane toespraak van je ceremoniemeester of getuige vast te leggen. Dranken, hapjes en gerechten zijn sowieso prachtig om te fotograferen.

 

FEEST

Heb je ‘s avonds nog een mooi feest? Misschien heb je maanden geoefend op een spetterende openingsdans, misschien is dit het moment om je trouwboeket te gooien naar alle single ladies, misschien laat je alles lekker achterwege en doe je gewoon een gezellig drankje met je avondgasten. Hoe het ook zij: ik leg de sfeer en de spontane ontmoetingen graag voor je vast. Ik blijf zolang je wil en blijf ook niet te lang hangen. Het is tenslotte helemaal jouw dag!

 

NA JE BRUILOFT

Na een trouwdag kom ik vaak moe maar voldaan thuis, met honderden foto’s op mijn camera. Hiervan wordt natuurlijk eerst een backup gemaakt. In de verwerkingsfase wordt de fotoserie eerst uitgedund, waardoor je alleen de mooie foto’s overhoudt. Als vuistregel geldt dat er na selectie ongeveer honderd foto’s per uur fotografie overblijven. Al deze foto’s worden daarna met liefde en aandacht, handmatig en professioneel gecorrigeerd op kleur en licht. Gemiddeld ben ik voor elk uur dat ik fotografeer, na de bruiloft ook een uur bezig met het bewerken van de beelden. Deze bewerking is inbegrepen in de prijs die je op deze pagina kan berekenen.

Als alle beelden er op mijn monitor top uitzien, worden er hoge-resolutie JPG-bestanden van gemaakt, krijgen alle foto’s een volgnummer en wordt de hele fotoserie jullie, in hoge resolutie en helemaal rechtenvrij, geleverd. Meestal gaat dit via WeTransfer, maar het kan ook op een USB-stick of DVD. Daarnaast worden jullie foto’s opgeslagen in mijn archief. Via een Dropbox-linkje kan ik je heel eenvoudig toegang geven tot jullie archiefmap, waardoor je de beelden overal ter wereld heel gemakkelijk kan bekijken op je telefoon. Je mag het linkje, maar ook alle foto’s delen, sharen en posten (of lekker voor jezelf houden) zoals jij dat fijn vindt.

Een fotoalbum kan ik voor je verzorgen (dit laat ik doen door Jenny van trouwalbumonline.nl), maar als je dat leuk vindt, mag je je trouwalbum ook zelf maken.

Je mag alles delen, sharen en posten…
…Of lekker voor jezelf houden!
Pas als ik zeker weet dat je je foto’s hebt gekregen, stuur ik je de factuur. Deze is overigens vrijwel zonder uitzondering precies gelijk aan de offerte. Komen er kosten bij, dan laat ik je dat ruim van tevoren weten zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

 

TRASH THE DRESS!

Na je trouwdag is jouw fotograaf natuurlijk ook in voor een mooie trash the dress fotoshoot. We merken dat, met de drukte van de bruiloft achter de rug, bruid en bruidegom gemakkelijker los komen. Overigens: je jurk hoeft niet stuk. Je kan wel wat meer risico nemen met je trouwkleding en van de mooie beauty look, iets meer richting fashion gaan. Van mooi naar hip. Wat meer extreme visagie en hairstyling kan hierbij ook heel mooi zijn.